Tigarile electronice mai eficiente cu 60% decat plasturii cu nicotina

Medicii pneumologi ar trebui sa inceapa sa prescrie tigari electronice in loc de plasturi, intrucat un nou studiu publicat in Marea Britanie, arata ca cei care folosesc aceste dispozitive au cu 60% mai multe sanse sa renunte, decat cei care incearca folosind plasturii si guma de mestecat.Realizatorul studiului Prof. Robert West a declarat: „Tigarile electronice ar putea imbunatatii substantial sanatatea publica, deoarece se adreseaza unei mase mari de oameni, iar beneficiile asociate cu acestea sunt uriase.”

Concluziile au fost trase in urma unui sondaj realizat pe 5863 de fumatori din Anglia, care au incercat sa renunte la fumat fara ajutor profesional si fara medicamente. Rezultatele au aratat ca cei care folosesc tigara electronica au cu 60% mai multe sanse sa renunte la fumat decat cei care folosesc produse de inlocuire a nicotinei, cum ar fi plasturii si guma cu nicotina.

Profesorul West a recunoscut ca unii fumatori ar putea sa isi doreasca sa foloseasca tigara electronica pe termen nelimitat, insa nu se stie deocamdata care ar fi efectele pe termen lung.

Dar acesta a adaugat: „Din ceea ce se stie despre continutul vaporilor, efectele pe termen lung vor avea un risc mult mai mic decat cele ale fumatului.”

„Cu toate acestea, urmarim lucrul acesta foarte atent si nu am gasit vreo dovada ca ar exista efecte negative. Numarul fumatorilor din Anglia este in scadere, numarul celor care isi doresc sa renunte este in crestere, iar utilizarea tigarilor electronice in randul nefumatorilor este neglijabila.”

Alison Cox, șeful diviziei de tutun Cancer Research UK, a declarat: ” Fumatul este cea mai mare cauza prevenibila de cancer si este responsabil pentru mai mult de unul din patru decese cauzate de cancer, in Marea Britanie – ajutand astfel fumătorii să renunțe este o contribuție vitală pentru sănătatea din Marea Britanie.”