Lichidul pentru tigari electronice nu este periculos!

Ca raspuns la articolele aparute in presa cu privire la lichidul pentru tigari electronice, AITE transmite:

Asociatia Industriei de Tigari Electronice din Romania () doreste sa transmita publicului larg si in special vaperilor (celor care folosesc tigari electronice) ca lichidul pentru tigari electronice nu este acelasi lucru cu nicotina pura. Nicotina se gaseste intr-o concentratie de cateva procente in acest lichid, la fel cum se gaseste in cateva procente si in vinete, ardei grasi, cartofi sau alte alimente. Asta nu inseamna ca salata de vinete pe care o consumam cu totii este “otrava”. Nicotina din lichidul pentru tigari electronice nu este mai periculoasa decat cea din tigarile traditionale. Nu Nicotina este substanta cangerigena… ci celelalte mii de substante care se gasesc in tigarile traditionale.

In continuarea acestei idei dorim sa transmitem ca informatiile din materialul de mai sus se refera la nicotina pura, ingerata… care sigur ca este otravitoare. Lichidele pentru tigara electronica sunt create pentru fumatori, pentru a fi vaporizate si nu pentru a fi baute de cineva.

Aerul, daca este injectat in corpul uman poate provoca moartea. Asta nu inseamna ca aerul este otravitor cand il resipiram.
Acest gen de articole sperie populatia si sunt tendentioase.

Oamenii trebuie sa stie ca lichidele pentru tigari electronice nu sunt otravitoare, intr-adevar daca sunt ingerate (ceea ce nu reprezinta scopul lor) pot provoca stari de greata si voma. Lichidele pentru tigari electronice din surse sigure, au capace cu protectie pentru copii, evitandu-se astfel ingerarea de catre acestia in mod accidental.
Lichidele pentru tigari electronice nu provoacaarsuri in contact cu pielea… si nici nu sunt “absorbite” de aceasta!

Tigarile clasice provoaca milioane de morti in fiecare an. Tigarile electronice sunt create special pentru fumatori, pentru a diminua aceasta rata de mortalitate. Acestea reprezinta pana in prezent cea mai eficienta cale de inlocuire a fumatului sau de renuntare la fumat.

Multumim site-ului pentru posibilitatea prezentarii mai detaliate al acestui aspect.

Ovidiu Joita
Presedinte AITE